Össz-Hang-Játék

Énekes-játékos gyermekfoglalkozások a 0-10 éves korosztály számára Érmihályfalván, Nagykárolyban és környékénA Herman Musik Egyesület 2015 óta szervez táborokat 9-22 év közötti fiataloknak. Hogy a 9 év alatti korosztály számára is zenei foglalkozás lehetőséget biztosítson, 2019 óta a zenetáborokkal párhuzamosan hirdette meg a következő foglalkozásokat:


-Baba-mama: 0-3 év közötti babák/gyerekek és szüleik számára

-Zeneovi: 3-7 éves gyerekek számára

-Zenesuli: 1-4. osztályos gyerekek számára

A baba-mama foglalkozás zenei, ritmikus-játékos, mondókás élményszerzés 0-3 éves korú babák, kisgyermekek  és szüleik számára. Itt a gyermekkel résztvevő szülő kerül aktív szerepbe, ő énekel, mondókázik, játszik gyermekével a foglalkozásvezető kíséretében, a gyermek részvétele pedig mindenben önkéntes. Itt nincs tanítás, idomítás. Cél, hogy a kodályi elvekre alapozva a szülők megismerhessék a zenei nevelés lehetőségeit már egészen pici kortól, gyermekeikkel átéljék a közös éneklés, játék élményét, és ezt a tudást kedvük szerint családi keretek között, otthon is hasznosítsák. A repertoár ölbéli játékokat (simogatók, csiklandozók, hócogtatók, hintáztatók, sétáltatók, láb- és kézmozgatók, ujjszámolók), altató és ébresztő dalocskákat, magyar és más európai népek népdalait sorakoztatja fel.

A zeneovi a 3-7 éves korosztályt hívja közös játékra. A zeneoviban a cél a játék és a jókedv, ami énekléssel, mondókázással, beszélgetéssel, zenehallgatással van összekötve. A gyerekek megtanulnak többen együtt, egymással játszani- Fejleszti az empátiát, az emlékezetet, a képzelőerőt, a ritmusérzéket, a hallást és a nem utolsó sorban magyar anyanyelvünket. Nem csak egymáshoz, de szüleikhez, nagyszüleikhez is közelebb kerülnek a gyermekek, hiszen ők is ugyanezeket a dalos játékokat játszották, amikor még kisgyerekek voltak. 

A zenesuli pedig a 1-4. osztályos iskolásoknak szól, akiknek szintén szórakoztató körjátékokat, mozgással, énekléssel egybekötött érdekes feladatokat, közös énektanulás - éneklés élményét kínálja a foglalkozás. 

A foglalkozások 2022. őszétől havi jelleggel kerülnek megszervezésre.