Partiumi Zenetábor

A Csomaközi Nyári Zenei Tábor Hermann Szabolcs kezdeményezésére indult 2015 nyarán, melynek mai napig is a Szatmár megyei Csomaköz település, illetve a Mezőfényi Vadászkastély adnak otthont. A Partium klasszikus zenetáboraként is emlegetett rendezvény 2015 óta minden nyáron 1-2 turnus ideig nyitja meg kapuit a zenét tanulni vágyó fiatalok előtt.​ A Csomaközi Nyári Zenei Tábor 2022-től Partiumi Zenetábor néven fut tovább.

Új honlapunk címe:

https://partiumi-zenetabor.webnode.hu

"Én a fiatalokat elsősorban éneklésre, kórusban való éneklésre buzdítom, és aztán hangszertanulásra. A tábor során az órarendben is kitűnhet ez a gondolat, hiszen minden nap van énekóra. Ének és aztán hangszer, vagy párhuzamosan a kettő, ez lenne az ideális sorrend a zenetanulás kapcsán. 

A zenetábor azért jött létre, hogy megszerettesse az igényes zenét a fiatalokkal.   

Ez idáig sikerült, hiszen több sikertörténetet könyvelhetünk el. Van, aki nálunk kezdte a zenetanulást nulláról, s azóta rendszeresen gyakorol és tanul a hangszerén. Azt hiszem, ez egy nagyon pozitív visszaigazolás számunkra." - Hermann Szabolcs (anziksz.com - interjú)

A zenélésen túl...

A megfeszített tanulás mellett vezetett és szabad játék formájában azért helyet kap az önfeledt szórakozás is.  Mindezt a főúttól távol eső hamisítatlan falusi és erdei környezet teszik igazán kellemessé.

Zárókoncertek, csoportképek

A TVR1 Magyaradás c. műsorának riportja a zenetáborról, 2016

A TVR1 Magyaradás c. műsorának riportja a zenetáborról, 2022 


További videók megtekintéséhez látogass el YouTube csatornánkra!