Armonie-Sunet-Joc

Activități cu cântece-mișcare ritmată pentru copiii de 0-10 ani la Valea lui Mihai, Carei și împrejurimi

Asociația Hermann Musik organizează din 2015 tabere pentru tinerii de 9-22 ani.

Pentru a asigura activități muzicale și pentru cei sub 9 ani, din 2019 în paralel cu taberele muzicale am organizat: 

- Mamă-bebeluș: pentru grupa de vârstă 0-3 ani și părinți

- Grădinița muzicală: pentru copiii de 3-7 ani

- Școala muzicală: pentru copiii din ciclul primar.

Mamă-bebeluș este o activitate muzicală, jocuri ritmice, texte scandate ritmic pentru copii de 0-3 ani și părinții lor, o activitate de acumulare a unor senzații, trăiri. Aici părintele care participă cu copilul primește rolul activ, el cântă, se joacă, scandează (zice) textul ritmat sub îndrumarea conducătorului activității. Participarea copilului este benevolă, voluntară. Aici nu este "lecție", predare, îmblânzire. Repertoriul cuprinde jocuri în poală (mângâieri, gâdiliri, săltări, legănări, plimbări, mișcări ale mâinilor, picioarelor, numărarea degetelor), cântece de leagăn (adormire, trezire). Sunt folosite cântece de origine maghiară sau de altor popoare europene.

Grădinița muzicală cheamă la activitate comună copiii de 3-7 ani. Astfel ei, prin jocuri, se apropie unul de altul, dar și de părinți, bunici, fiindcă și ei, în copilăria lor au cântat aceste cântece, au jucat aceste jocuri. 

Școala muzicală se adresează copiilor din clasele primare. Acestora le oferă jocuri distractive în cerc, mișcare, sarcini legate de cântece, învățarea unor cântece în grup oferindu-le plăcerea de a cânta și distra împreună. 

Toate cele trei activități vor fi organizate lunar începând cu toamna anului 2022.