Tabăra Muzicală Partium

"Tabăra Muzicală din Ciumești" a pornit în vara anului 2015 din inițiativa lui Hermann Szabolcs. Activitatea taberei a fost găzduită de localitatea Ciumești, jud. Satu Mare, respectiv Castelul de vânătoare din Foieni. Acțiunea, cunoscută și sub denumirea de "Tabăra de Muzică Clasică de la Ciumești" își deschide porțile în fiecare vară pentru tinerii dornici să cunoască, să studieze muzica din 2015 în 1-2 serii. "Tabăra Muzicală de Vară din Ciumești" își continuă activitatea din 2022 sub denumirea "Tabăra de Muzică Partium".

Noul website al taberei este:

https://partiumi-zenetabor.webnode.hu

"Eu îi îndemn pe tineri să cânte, să cânte în cor, apoi să studieze un instrument. Acest fapt se poate observa și în orarul taberei, căci zilnic am introdus ore de cântat. Cântat, apoi instrument, sau ambele paralel. Aceasta ar fi ordinea ideală în privința studierii muzicii. 

Tabăra s-a înființat cu scopul de a-i determina pe tineri să îndrăgească muzica de calitate.   

Acest demers al nostru are sorți de izbândă până în prezent căci am înregistrat mai multe succese. Avem tineri care au început studiul muzicii la noi, aproape de la zero și de atunci studiază, exersează în mod organizat la un instrument muzical. Cred că acest fapt este un feedback cât se poate de pozitiv pentru noi." - a afirmat Hermann Szabolcs în interviul realizat de anziksz.com.

Dincolo de interpretare...

Pe lângă studiul aprofundat, jocul dirijat sau liber, tinerii beneficiază și de distracție. Totul este posibil în locația departe de drumul principal, într-o atmosferă rurală autentică, în mijlocul pădurii. Totul devine plăcut, agreabil.

Concerte finale, poze de grup