Misa Regele Sfântul Ștefan
Opt cântece dedicate lui Sfântul Ștefan

20 August înseamnă pentru mulți dintre noi nu numai întemeierea Statului, ci și sărbătorirea Sfântului Ștefan. Fiind romano-catolic și aparținând bisericii sfințite în onoarea Sfântului Ștefan, în această zi sărbătorim și hramul bisericii. Misa din această zi dăruiește în fiecare an enoriașior o atmosferă unică. Cei care pregătesc această sărbătoare se străduiesc să aducă misei din această zi o atmosferă foarte frumoasă, înălțătoare. Aceasta include și alegerea materialului muzical.

"Crescând într-o famillie de cantor, am fost membru al corului bisericii. Acolo am ajutat la pregătire în mod activ. Am interpretat cu toată priceperea coralele, dar am simțit că lipsește ceva. Catarzisul, trăirea plenară ne-au dat-o mai ales cântecele pe care le-au interpretat toți oamenii. Răsuna biserica de vocea enoriașilor." - afirmă Hermann Szabolcs.

Sunt multe și frumoase cântecele dedicate sărbătoririi Sfântului Ștefan și avem posibilitatea să le interpretăm doar în această zi. Totuși, simțim că varietatea ar putea fi mai mare. Acest neajuns este menit să-l înlăture cumva "Cântecele Sfântului Ștefan", compuse de Hermann Szabolcs, precum și misa scrisă în onoarea întemeietorului de stat.

Publicația poate fi comandată prin e-mail de la Asociația "Hermann Musik": info@hermannmusik.ro 

Pagina exemplară se poate descărca aici.

Hermann Szabolcs: Misa Sfântul Ștefan (premieră în Ungaria)

Prezentarea online a lucrării. Cântecele pot fi audiate.